Nya Greaf våffeljärn imponerar med sin kvalitet. Stålhölje som är reptåligt och lättskött.
Ultimata formen för en våffla är hjärtformen. Detta våffeljärn ger ca 20 cm stora våffelhjärtan.
Material Borstat rostfritt stål
Värmeisolerande hölje
Hjärtformat våfflor
Non-stick beläggning för minska fettåtgång och lättare rengöring
Led panel som visar uppvärmning resp klar
Sladdförvaring
Infällda gångjärn underlättar rengöring
Kan förvaras ståendes på högkant för att spara plats
Storlek 26,8 x 20,5 x 8,3 cm (LxBxH)
Effekt: 850 W
El: 220 - 240 volt
Recpt på goda våfflor, 10-12 laggar
Detta behöver du:
50 gram smör/margarin + lite till första laggen
4dl / 240 gram vetemjöl
2,5 dl kallt vatten
4 dt vispgrädde
nypa salt
Beredning:
1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Rör samman mjöl, vatten och salt till en jämn smet. Ta inte allt vatten direkt så slipper du klumpar.
3. Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och smör i smeten, som blir ganska tjock.
4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det före första laggen.
5. Tag ca 1 dl smet och bred ut den lite. Grädda tills våfflan fått fin gyllen färg. Ät genast eller låt svalna på galler så att den behåller sin sprödhet.